Brand gebouw in Europese wijk onder controle; gevaar voor instorting

De Brusselse brandweer heeft de brand in een gebouw in de Godecharlestraat, in de Europese wijk, onder controle maar omdat er gevaar bestaat dat het gebouw instort, heeft de politie de straat afgesloten. Dat meldt de Brusselse politie. Bij de brand vielen geen gewonden. Over de oorzaak bestaat er nog geen duidelijkheid.

Het getroffen gebouw is een pand van drie verdiepingen dat al jaren leeg staat. Zondagnamiddag, kort na 16.00 uur, brak er in het gebouw brand uit. De vlammen grepen snel om zich heen en toen de brandweer ter plaatse kwam, was het dak van het gebouw al grotendeels vernield.

Omstreeks 17.30 uur was het vuur onder controle en kon de brandweer beginnen nablussen. De brand had zware schade toegebracht aan het gebouw zodat een deel van het pand dreigt in te storten. Uit voorzorg heeft de Brusselse politie de Godecharlestraat afgesloten voor het verkeer.

Over de oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid. Een branddeskundige van het Brusselse parket zal een onderzoek verrichten. (COR 230)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud