Brand H&M Brussel geblust maar brandweer blijft nablussen

De brand in het gebouw waarin één van de winkels van modeketen H&M in de Brusselse Nieuwstraat gevestigd is, is volledig geblust maar een tiental brandweerlui zijn nog steeds ter plaatse om na te blussen en heropflakkeringen te voorkomen. De brandweer blijft nog minstens de hele voormiddag ter plaatse en al die tijd blijven de Nieuwstraat en de Zilverstraat afgesloten voor alle verkeer. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Het vuur in het gebouw brak gisterenavond uit op de zevende verdieping van het gebouw en nam snel uitbreiding naar twee aanpalende panden. Omdat het om gebouwen ging die in de steigers stonden en die steigers mee in de vlammen opgingen, was het voor de brandweer uitermate moeilijk om het vuur te bestrijden. Zowel het dak als werfmaterialen vatten vuur en verschillende gasflessen op de werf explodeerden. De brand veroorzaakte een omvangrijke zwarte rookwolk.

De nabije gebouwen waar nog mensen aanwezig waren, werden geëvacueerd en een vijftigtal mensen werden opgevangen in het nabije Hotel Metropole.

Rond 0.00 uur was de brand omschreven maar nog niet volledig geblust. Vanochtend is dat wel het geval maar het vuur heeft zware schade veroorzaakt aan de getroffen gebouwen. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Een onderzoek door een branddeskundige moet daarover duidelijkheid scheppen. Volgens de brandweer is er voorlopig geen reden om een criminele oorzaak te vermoeden en is de brand vermoedelijk het gevolg van de werken aan de gebouwen. (MVL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud