Brand in Vorst: ook vader van kinderen overleden

De vader van de twee jonge kinderen die om het leven kwamen bij een brand in de Brusselse gemeente Vorst is overleden. De man raakte bedwelmd door de rook. Dat zei Magda De Galan, de burgemeester van Vorst, zaterdagmiddag.

De moeder en een ander jong kind kregen medische verzorging, maar zouden niet in levensgevaar zijn. De dodelijke slachtoffers van de brand, die vrijdagavond uitbrak in de Bondgenotenlaan, woonden niet op de eerste verdieping, waar de brand uitbrak, zei De Galan. Ze zouden op de tweede verdieping verbleven hebben. De informatie werd bevestigd door het Brussels parket en de brandexpert die ter plaatse werd gestuurd.

De Galan zei ook dat het vuur werd aangestoken door twee andere jonge kinderen, die aan het spelen waren met een aansteker op de eerste verdieping. De burgemeester baseerde zich daarvoor op een verslag van de lokale politie. De kinderen probeerden met een matras het vuur te doven, maar die vatte ook vuur. De vijf bewoners van het appartement konden het gebouw op tijd verlaten. Het ging om twee jonge kinderen, hun ouders en een vriend of vriendinnetje van de kinderen. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud