Advertentie

Brand Ninove: provinciaal rampenplan

Door de zware brand in de industriële bakkerij La Lorraine in Ninove is het provinciaal rampenplan afgekondigd en worden er ongeveer vijfhonderd mensen geëvacueerd. Er bestaat gevaar dat er ammoniak vrijkomt of ontploft, zegt de Oost-Vlaamse gouverneur André Denys.

De brand brak rond 5 uur uit op het bedrijfsterrein van La Lorraine aan de Elisabethlaan. Nadat eerst gevraagd werd aan omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden, werden later enkele tientallen bewoners uit de omgeving geëvacueerd. Omdat er gevreesd wordt dat er ammoniakdampen kunnen vrijkomen, worden ook de woningen in een ruimere perimeter verplicht ontruimd. Het gaat om een vijfhonderdtal bewoners, onder meer in de Gentsestraat, de Molendenderstraat en de wijk Preulegem. Ze worden opgevangen in het stadhuis van Ninove en het nabije gebouw van het OCMW.

De bluswerken zijn nog aan de gang maar de brandweer heeft het vuur bijna onder controle. Het grootste deel van het bedrijf is al vernield door de vlammen. De schade loopt vermoedelijk in de miljoenen euro. De bakkerijgroep La Lorraine levert vooral aan supermarktketens en stelt ongeveer 1.300 mensen te werk. In het hoofdkantoor in Ninove werken meer dan 400 werknemers. De andere vestigingen in onder meer Lokeren, Erpe-Mere en Oostende zullen een deel van de productie overnemen. (COR 232)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud