Brand NLMK - Luchtkwaliteit goed volgens jongste metingen; site ligt stil tot maandag

De buurtbewoners die donderdag geëvacueerd werden wegens een brand kort na 18 uur in het staalbedrijf NLMK in La Louvière, kunnen naar huis terugkeren. Dat heeft de stad La Louvière donderdagavond gemeld.

De brand onstond kort na 18 uur in een gebouw nabij de uitrit van de autosnelweg in La Louvière. Er werden dampen van zoutzuur vastgesteld. Een veiligheidsperimeter werd ingesteld. Zowat honderd buurtbewoners werden geëvacueerd en overgebracht naar de Bouvy sporthal.

Omstreeks 23 uur werd ieder gevaar voor de gezondheid van de omwonenden uitgesloten. De recent uitgevoerde luchtanalyses zijn goed. De omwonenden zullen dus huiswaarts kunnen keren, aldus het stadsbestuur. Het gemeentelijk rampenplan wordt opgeheven.

De volledige site zal tot maandagochtend stil liggen. De meeste werknemers zullen technisch werkloos gesteld worden, zo werd vernomen van het bedrijf.

De schade aan de fabriek zal pas in de loop van de komende dagen becijferd kunnen worden. De brand onstond in een machinelasser aan een koude lijn. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud