Brand Noordstation: twee Poolse verdachten aangehouden

De twee Polen die maandagochtend zijn opgepakt bij de brand in de Brusselse Aarschotstraat, zijn door de onderzoeksrechter aangehouden. Dat meldt het Brusselse parket. Ze worden verdacht van opzettelijke brandstichting bij nacht in een vermoedelijk bewoond gebouw, met gewonden. Gerecht en politie houden er immers nog altijd rekening mee dat er personen in het uitgebrande gebouw aanwezig waren, ook al zijn er voorlopig geen slachtoffer gevonden.

De twee Polen werden maandagochtend opgepakt door een politiepatrouille die gezien had hoe ze een Pakistaanse kledingwinkel binnendrongen en op de vlucht gingen nadat in de winkel brand was uitgebroken. De drie panden waarin de winkel gevestigd was, gingen in de vlammen op en stortten in, maar de twee Polen ontkennen dat ze daar iets mee te maken hebben. De twee, Artur R. en Rafal D., beweren zelfs dat ze nooit in de winkel geweest zijn, ook al vertoont Rafal D. tweedegraads brandwonden aan de handen.

Onderzoeksrechter Bruyneel hield het tweetal, dat illegaal in België is, maandagavond aan op verdenking van opzettelijke brandstichting bij nacht in een vermoedelijk bewoond gebouw, met gewonden. In het puin van de brand zijn tot nog toe geen slachtoffers gevonden, maar omdat het gebouw bekendstond als krakerspand, is het volgens het parket mogelijk dat er wel degelijk mensen aanwezig waren toen de brand uitbrak. Mogelijk zijn die op eigen kracht kunnen vluchten, al dan niet geïntoxiceerd door de rook, maar het is niet uitgesloten dat er nog lichamen gevonden worden. (LEE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud