Brand Tessenderlo Chemie: tank met coating voor meststoffen raakte oververhit

Op de site van Tessenderlo Chemie aan de Bergstraat in Ham raakte dinsdagochtend een tank met een coating voor meststoffen om een nog onbekende reden oververhit. Vervolgens vatte de tank vuur. De dichtstbijzijnde hal werd ontruimd. Er vielen geen gewonden. "Coating is een product dat over onze meststoffen gedaan wordt om te voorkomen dat de meststoffen tijdens het transport poederig worden. Het zorgt ervoor dat de consistentie niet verandert,'' zegt Ingvild Van Lysebetten van de communicatiedienst van TC Chemie.

"Het vuur ontstond in een prowax-tank. De tank staat los van de productiehallen. Een stukje van het dak van de dichtstbijzijnde hal vatte vuur. We zijn nog steeds bezig met het begroten van de schade. Ik benadruk dat de site van TC Chemie in Ham geen Seveso-bedrijf is en hier geen schadelijke stoffen zijn. In Ham worden sulfaten en fosfaten, meststoffen en veevoeders geproduceerd,'' aldus Van Lysebetten.

Dinsdag rond 04.30 uur liep de melding van de brand bij Tessenderlo Chemie binnen. De brandweerkorpsen van Heusden-Zolder, de voorpost van Tessenderlo, Beringen, Hasselt, Lommel en Leopoldsburg gingen ter plaatse. Er was geen hinder voor de omwonenden van de gemeenten Ham en Tessenderlo.

(VIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud