Brandstichters olifant Afrikamuseum opgepakt

De lokale politie van Tervuren heeft de daders geïdentificeerd die in de nacht van 15 op 16 juli brand hadden gesticht aan een houten olifant van het museum voor Midden-Afrika. Dat meldt het Leuvense gerecht. Het gaat om vier Britse jongeren, waarvan er drie minderjarig zijn. De vier hebben bekend, maar een reden voor hun daden is niet bekend.

Het incident vond omstreeks middernacht plaats. Nachtwakers van het museum zagen op de bewakingscamera's hoe een viertal personen vuurpijlen staken in een van de houten olifantenbeelden van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Andries Botha en die vervolgens aanstaken. Samen met de toegesnelde brandweer slaagden ze erin de vlammen snel te doven zodat de schade beperkt bleef.

De daders van de brandstichting sloegen op de vlucht, maar de lokale recherche van Tervuren is erin geslaagd de vier te identificeren. Het gaat om vier Britse jongeren, een meerderjarige en drie minderjarigen. Zij zijn zaterdag opgepakt.

De leider van het viertal bleek een zeventienjarige jongeman. Hij is samen met zijn vader voor de parketmagistraat gebracht en heeft daar een waarschuwing gekregen. Hij moet zich samen met de twee andere minderjarigen later ook voor de jeugdrechter verantwoorden. De meerderjarige wordt vervolgd voor de correctionele rechtbank. (SVR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud