Brief van Peeters en Van Rompuy aan topman GM Europe

In een brief aan de topman van General Motors Europe zeggen Vlaams minister-president Kris Peeters en premier Herman Van Rompuy open te staan voor een gesprek over een mogelijke overheidstussenkomst om de huidige en geplande productie van de autoconstructeur in Antwerpen te vrijwaren.

Peeters en Van Rompuy wijzen op de gedaalde autoverkoop in de Verenigde Staten en Europa. "Het is duidelijk dat de daling in de verkoop een grote impact kan hebben op de operaties van GM in Europa. In deze context, en gezien de algemene productiedaling, maken we ons zorgen over de toekomst van de vestiging van GM in Antwerpen", schrijven ze.

Met de brief willen de Vlaamse en Belgische regering duidelijk maken hoeveel belang ze hechten aan de aanwezigheid van de automobielindustrie in ons land, en de Opelfabriek in Antwerpen in het bijzonder. Peeters en Van Rompuy herinneren voorts aan verschillende beleidsmaatregelen die al werden genomen ten voordele van de sector.

"In het licht van de introductie van de productie van nieuwe modellen in Antwerpen (...) staan de Vlaamse en Belgische regering open voor een verdere discussie over een mogelijke overheidstussenkomst." (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud