Brucargo - stiptheidsacties douane zorgen voor miljoenenschade

De douanediensten bij Brucargo, de vrachtafdeling van Brussels Airport, voeren al sinds vrijdag stiptheidsacties. Volgens de regionale afdeling van ondernemersorganisatie Voka zorgen die acties voor grote economische schade. Voka zegt dat er al tienduizend ton vracht naar andere luchthavens moest omgeleid worden en dat de schade oploopt tot 30 miljoen euro.

De douaniers op Brucargo houden stiptheidsacties om hun onvrede met het koninklijke besluit over ploegenarbeid en onregelmatige prestaties te uiten. Voka Halle-Vilvoorde heeft nog steeds begrip voor het feit dat de douane de onzekerheid over haar statuut wil aankaarten, maar geen begrip voor de manier waarop en de duur van de acties. "Het imago van Brussels Airport krijgt hierdoor niet langer een knauw maar een zware bijtwonde", luidt het zaterdagavond.

"Een actie als deze kan Brussels Airport missen als kiespijn wil men geloofwaardig blijven streven naar een stabiel groeikader voor de nationale luchthaven en de tewerkstelling van 20.000 jobs veilig stellen".

(KVH)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud