Brugs gemeenteraadslid Fonteyne stapt over van sp.a naar LDD

Brugs gemeenteraadslid Tania Fonteyne stapt over van sp.a naar Lijst Dedecker (LDD). Dat is maandagnamiddag bekend gemaakt. Voor LDD betekent deze overstap een eerste vertegenwoordiger in de Brugse gemeenteraad.

Fonteyne behaalde bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen 818 stemmen op de 39e plaats van de lijst sp.a/Spirit. De politica hoopt dat ze binnen de LDD haar mening meer mag verkondigen.

"Na anderhalf jaar in de gemeenteraad ben ik tot de vaststelling gekomen dat ik me niet meer thuis voel bij de sp.a", vertelt Fonteyne. "Mijn inbreng werd er niet altijd naar waarde geschat. Er is geen samenhang en men luistert er niet naar alle meningen. Een aantal beslissingen worden dan ook boven het hoofd van de mandatarissen genomen."

Nationaal voorzitter Jean-Marie Dedecker wijst erop dat een overstap van links naar rechts in de hedendaagse context niet uitzonderlijk is. "De verzuiling is niet meer van deze tijd", verklaart hij. "In elke burger schuilt iets sociaals en iets kapitalistisch. De burger laat zich vandaag meer leiden door gezond verstand dan door de zuil waartoe hij zou moeten behoren." (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud