Advertentie

Brussel ontkent sneer over Vlaamse "manipulatie" van onderzoek uitbreiding Ring

Leefmilieu Brussel heeft Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits per brief verzekerd dat het nooit beweerd heeft dat Vlaanderen het milieueffectenonderzoek naar de uitbreiding van de Brusselse ring zou manipuleren. In het schrijven stelt Leefmilieu Brussel dat een medewerkster "verkeerdelijk een aantal beweringen in de mond gelegd kreeg", verduidelijkte Crevits in het Vlaams Parlement.

"Vlaanderen manipuleert onderzoek milieueffecten", kopte De Morgen eind september. "Het rapport geeft heel sterk de indruk dat Vlaanderen de milieueffecten op zo'n manier heeft berekend waardoor zijn favoriete scenario, de verbreding van de ring, ook als beste scenario voor het milieu naar voren komt", zo werd een medewerkster van Leefmilieu Brussel geciteerd. Waarop de krant besloot dat de Vlaamse plannen volgens Brussel "gemanipuleerd" zijn.

Maar daar is niets van aan, benadrukte de Brusselse instelling. "Zo stelt Leefmilieu Brussel expliciet dat de beweringen als zou het Vlaamse Gewest het milieueffectenonderzoek manipuleren pertinent onwaar zijn", aldus Crevits. Leefmilieu Brussel wilde dit "recht zetten zodat dit de verdere samenwerking niet in het gedrang brengt", aldus de minister.

"Het zou trouwens een beetje gek zijn", besloot Crevits. "De scenario's die we moeten onderzoeken vinden we niet uit. Het zijn scenario's die vastgelegd worden door de Cel Mer, die afhangt van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie." (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud