Advertentie

Brussel pakt tekort taxistandplaatsen aan

De stad Brussel voorziet meer taxistandplaatsen aan het Centraal Station en stelt busbanen open voor taxi's. Dat heeft het college beslist. Met de maatregelen wil het bestuur tegemoet komen aan de wensen van taxichauffeurs, die al meerdere protestacties hielden tegen te weinig parkeerplaatsen.

De wegsignalisatie in verschillende straten wordt aangepast zodat taxi's kunnen rijden op busbanen. "Taxi's zijn een vorm van openbaar vervoer", zegt schepen voor Openbare Werken en Mobiliteit Els Ampe (Open Vld). "Het is meer dan logisch dat ze op busbanen kunnen rijden."

Het openstellen van de busbanen voor taxi's zal na zes maanden worden geëvalueerd. Ook minister van Openbare Werken en Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V) vroeg de stad om ze net als op de gewestwegen te laten rijden op busbanen.

Daarnaast worden standplaatsen van de toeristische "Hop on Hop off" bussen verplaatst, waardoor er meer ruimte vrijkomt voor taxistandplaatsen nabij het Centraal Station. De bussen worden verplaatst van de Keizerinlaan naar de Loxumstraat, nabij de Sint-Goedelekathedraal. "Daarmee lost de stad verschillende problemen ineens op: meer taxistandplaatsen en een betere toeristische locatie voor de "Hop on Hop off" bussen", aldus Ampe. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud