Brusselaars vragen erkenning van hun gewest

Ongeveer vijftig Brusselaars hebben zaterdagmiddag verzameld op het Brusselse Muntplein. Ze vroegen de erkenning van hun gewest in het kader van de nakende communautaire dialoog tussen de gemeenschappen betreffende de staatshervorming.

Met als slagzin "Brusselaars, wij zijn met één miljoen" eisten de demonstranten om Brussel als gewest te betrekken bij de communautaire dialoog. Brussel heeft volgens hen immers een eigen identiteit.

"De dialoog over de staatshervorming moet een dialoog tussen de gewesten worden. Brussel moet daarin als een evenwaardig gewest worden beschouwd. Wij zijn tenslotte met een miljoen mensen. De bedoeling is niet om een gemeenschappelijk plan voor Brussel voor te stellen, maar het recht van de Brusselaars om voor zichzelf te beslissen", aldus René Schoonbrodt, de stichter van het Atelier de recherche et d'action urbaines (AURAU), dat de bijeenkomst organiseerde.

De organisatoren willen elke eerste zaterdag van de maand een soortgelijke bijeenkomst organiseren. Volgens Schoonbrodt is het geenszins de bedoeling een politieke organisatie te stichten. "Door de straat en de politieke ruimte van de stad in te nemen, willen we enkel een politiek feit creëren waar niemand naast kan kijken."

(SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud