Brussels Airport - Recordaantal passagiers sinds 2001 ondanks crisis

Brussels Airport heeft 2012 afgesloten met bijna 19 miljoen passagiers. Dat is een groei van 1 pct tegenover 2011 en een record sinds 2001, zo meldt de luchthavenuitbater donderdag.

Brussels Airport kreeg het voorbije jaar exact 18.971.332 passagiers over de vloer. Na een voorspoedige eerste helft van het jaar met een groei van 2,3 pct in passagiers, liep de groei in de tweede helft terug. De maand december kon afgesloten worden met een beperkte daling van 1,1 pct.

Het aantal lokaal opstappende passagiers bleef quasi status quo (-0,1 pct) en ook het aantal passagiers op intra-Europese vluchten bleef ongewijzigd tegenover 2011. Op lange afstand noteert Brussels Airport dan weer een groei van 6,3 pct, terwijl ook het aantal transferpassagiers is toegenomen met 7,7 pct.

De resultaten van het passagiersverkeer op Brussels Airport zijn vergelijkbaar met die van andere grotere Europese luchthavens in 2012.

Wat het vrachtverkeer betreft, zag Brussels Airport de gevlogen vracht met 3,3 pct dalen van 475.000 naar 459.265 ton maar toch doet de nationale luchthaven het beter dan de meeste andere Europese luchthavens. "De daling liet zich vooral voelen in het volvrachtsegment als gevolg van de economische crisis bij het vrachtvervoer van en naar Europa. De vracht aan boord van passagierstoestellen en via integratorvervoer nam in 2012 nog verder toe", zo luidt het.

Het aantal vliegtuigbewegingen verminderde met 4,4 pct naar 223.431. Het aantal passagiersvluchten verminderde met 4,1 pct, terwijl het aantal reizigers zelf een positieve groei kende van 1%. Dat is volgens Brussels Airport een gevolg van de inzet van grotere toestellen en een verdere verbetering van de bezettingsgraad per toestel.

(LOR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud