Brussels Airport start renovatiewerken aan stationeerzone op aankomstniveau

De luchthaven van Zaventem start maandag met de eerste fase van een renovatie van de 'curb' op aankomstniveau. De stationeerzones op aankomstniveau zullen verwijderd worden en vervangen door een wachtzone waar aangekomen passagiers opgepikt kunnen worden. Dat meldt Brussels Airport. De verkeerssituatie op het niveau vertrek blijft ongewijzigd.

De aanpassing moet een verbeterde veiligheid van de passagier en zij die reizigers komen oppikken voorzien, maar ook een vlottere doorstroming van de wagens. In samenwerking met de federale politie wordt de situatie nauw opgevolgd met extra agenten ter plaatse en bijkomende camera's.

Wie toch wil parkeren, kan steeds in de diverse parkings terecht. De renovatiewerken moeten volgens de luchthaven zowel de verkeersveiligheid als het veiligheidsgevoel van passagiers in deze overdekte zone verbeteren.

In volgende stappen van het project voorziet Brussels Airport een grondige vernieuwing van de technische infrastructuur, meer licht en minder CO2-uitstoot. Op termijn mikt de luchthaven op een autoluwe tot autovrije curb. (MVL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud