Brussels gerecht houdt reconstructie in onderzoek naar dood 14-jarige Priscilla Sergeant

Het Brusselse gerecht houdt deze voormiddag in Huizingen een reconstructie van het overlijden van de 14-jarige Priscilla Sergeant. Het meisje stierf in de nacht van 19 op 20 juli in een woning in Steertveld, nadat ze daar urenlang was gepest door de bewoner van het huis, Johan D.V. (41), en twee minderjarigen, de 16-jarige A. en de 12-jarige J.

De drie verdachten, die op 16 augustus opgepakt werden, hebben tegenstrijdige verklaringen afgelegd over wat er zich die avond heeft afgespeeld. Alle drie betwisten ze dat ze verantwoordelijk zijn voor het overlijden van Priscilla. D.V. beweert dat hij vroeger dan de anderen ging slapen en dat het meisje toen nog in goede gezondheid verkeerde. Dat zou wel bevestigd worden door de verklaringen van de twee minderjarigen maar onduidelijk blijft wat er zich dan precies heeft afgespeeld, wie het voortouw heeft genomen bij de pesterijen en wat precies de dood van Priscilla veroorzaakt heeft.

In de woning in Steertveld zullen de drie verdachten nu hun handelingen van de bewuste nacht moeten overdoen terwijl onderzoeksrechter, speurders van de Brusselse federale gerechtelijke politie (FGP) en een wetsgeneesheer toekijken om te zien of die handelingen overeenkomen met de vaststellingen van het onderzoek. Ook de advocaten van de verdachten en die van Priscilla's vader zijn aanwezig.

De politie heeft de hele buurt rond de bewuste woning afgezet zodat pers en publiek niets van het gebeuren kunnen zien. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud