Brussels gerecht zoekt naar slachtoffers van man die jonge moslima's afperste

Het Brusselse gerecht is op zoek naar meisjes of jonge vrouwen die het slachtoffer geworden zijn van een twintiger die jonge moslima's zou afgeperst hebben. De 28-jarige man, die op 24 januari werd aangehouden, benaderde zijn slachtoffers via sociale netwerksites en perste hen af door met hun persoonlijke gegevens profielen aan te maken op andere sites waar ze dan zogezegd seksuele diensten aanboden. Enkele slachtoffers dienden ook een klacht in voor verkrachting.

De man benaderde veelvuldig jonge moslima's op sociale netwerksites als "Inchallah.com" of "Mektoube.fr". Daarbij gebruikte hij schuilnamen als "Salah Boxeur", "The Boxeur", "Salah Bruxelles", "Mourad" of "Mourah Salah". Hij omschreef zich als "een ernstige man, wonend in Brussel, met een baan in de veiligheidssector of als leerkracht, een moslim die aan boksen doet".

Vervolgens wisselde hij eerst telefoonnummers en foto's uit, waarna hij probeerde verder te gaan. Zodra de meisjes argwaan kregen, begon hij ze te chanteren. Zo maakte hij profielen op Facebook of andere sociale netwerksites aan waarin hij de foto's en andere gegevens van de meisjes openbaar maakte, vergezeld van uitnodigingen van seksuele aard. Soms belaagde hij ze ook aan de telefoon.

De verdachte is ongeveer 1,80 meter groot en atletisch gebouwd en heeft kortgeschoren haar. Getuigen of bijkomende slachtoffers kunnen terecht op het gratis nummer 0800 30300 of op opsporingen@politie.be. Discretie wordt verzekerd. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud