Brussels Jazz Orchestra en David Linx scoren in Frankrijk

De cd die de Belgische jazzvocalist David Linx heeft opgenomen met het Brussels Jazz Orchestra (BJO) is een hit in Frankrijk. Het album "Changing Faces" krijgt er lovende kritieken en stond vorige week nog op zeven in de lijst met de meest verkochte jazzplaten.

Linx heeft een internationale reputatie en scoort vooral goed bij onze zuiderburen. Zo kreeg hij er in 2005 de prestigieuze Chevalier des Arts et des Lettres. Dat ridderschap is de belangrijkste onderscheiding die in Frankrijk wordt uitgereikt aan mensen uit de culturele sector.

In eigen land, en dan vooral in Vlaanderen, is hij echter niet zo bekend. Daar hoopt hij met Changing Faces verandering in te brengen. Hij ging voor de cd in zee met het Brussels Jazz Orchestra, volgens kenners een van Europa's en zelfs 's werelds beste bigbands.

Aan de opname werkten elf internationale arrangeurs mee en heel wat gasten voor duetten.

Changing Faces ligt sinds 1 oktober in de platenwinkel en verzamelde in Frankrijk heel wat lovende kritieken. Nouvel Observateur noemt het album een must in zijn genre, terwijl Jazz Magazine het heeft over Linx als "een enorme jazzvocalist". (HOA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud