Brussels parket wil folteraar van driejarig meisje voor assisenhof

Het Brusselse parket heeft woensdag aan de raadkamer gevraagd om de 23-jarige Jérémy C. door te verwijzen naar het assisenhof voor foltering van een minderjarige. De man zou in februari 2011 de toen driejarige Alicia M. mishandeld en gepijnigd hebben, samen met zijn minderjarige vriendin. Alicia's moeder, C.'s ex-vriendin, had het kind aan het koppeltje toevertrouwd. Het parket wil haar nu laten terechtstaan voor schuldig verzuim.

De kleine Alicia werd op zondag 20 februari 2011 in kritieke toestand opgenomen in het Erasmus-ziekenhuis in Anderlecht. Daar stelden de artsen vast dat het meisje ernstige verwondingen vertoonde: snijwonden, sporen van slagen en brandwonden van sigarettenpeuken en kokend water. Het meisje bleef meer dan een maand in coma.

In tussentijd waren de babysitters van het meisje, Jérémy C. en zijn minderjarige vriendin F. opgepakt. Zij zouden verantwoordelijk zijn voor de zware mishandelingen. C. zit twee jaar later nog steeds in voorhechtenis, terwijl zijn minderjarige vriendin in een gesloten instelling zit. Het meisje moet binnenkort voor de jeugdrechter verschijnen, waar het parket vermoedelijk de uithandengeving zal vorderen.

Ook de moeder van het meisje werd na de feiten opgepakt en aangehouden maar vrijgelaten. Volgens het parket had zij moeten weten dat haar dochter bij C. en diens vriendin in gevaar was. Het parket wil ook de eigenaar van het appartement waar de feiten gebeurden, vervolgen voor schuldig verzuim.

De raadkamer doet op 20 februari uitspraak. (COR 230)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud