Brusselse dertiger aangehouden voor gijzeling baby van ex-partner

Het Brusselse gerecht heeft vrijdag een 31-jarige man opgepakt die de vier maanden oude baby van zijn ex-partner had ontvoerd en gegijzeld. De man dreigde het kind te doen verdwijnen als de vrouw niet met hem afsprak. De vrouw ging op die eis in, maar verwittigde ook de politie. Die kon de dertiger inrekenen. De man werd zaterdag door onderzoeksrechter Grégoire aangehouden voor gijzeling, bedreigingen en belaging. Dat meldt het Brusselse parket.

De man en zijn ex-partner hadden een tijdlang een relatie gehad, maar begin april 2012 was de vrouw met haar baby de gezinswoning ontvlucht omdat de man te gewelddadig werd. Sindsdien had ze elk contact verbroken. Donderdag liet de vrouw het kind bij haar moeder achter, maar daar dook vrijdagochtend haar ex-partner op. Die beweerde dat hij de toestemming had om de baby mee te nemen en verdween met het kind.

Vanaf dat moment begon hij zijn ex telefonisch lastig te vallen en te bedreigen. Zo dreigde hij ermee de vrouw kwaad te doen en het kind te laten verdwijnen als ze niet met hem afsprak. Uiteindelijk stemde zij ermee in om bij haar moeder thuis af te spreken.

In tussentijd had de vrouw ook politie en gerecht op de hoogte gebracht. Toen de man met de baby bij zijn ex-schoonmoeder opdook, kon hij overmeesterd en ingerekend worden. De baby bleek ongedeerd. (KAV)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud