Brusselse KI stelt terrorismedossier rond oud-CCC-kopstuk Sassoye uit naar 29 januari

De Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling buigt zich pas op 29 januari over de vraag of oud-CCC-kopstuk Bertrand Sassoye en drie andere mensen moeten terechtstaan voor terrorisme. Het federaal parket wil de vier vervolgen wegens deelname aan de activiteiten van een terroristische groep, de Italiaanse Partito Comunista Politico-Militare (PCPM), maar de Brusselse raadkamer zag daar geen aanwijzingen voor en verwees de vier enkel door voor poging tot valsheid in geschrifte.

Sassoye, RTBF-journaliste Wahoub Fayoumi, ex-gangster Constant Hormans en de Libanees Abdallah Ibrahim Abdallah zouden volgens het federaal parket hebben deelgenomen aan de activiteiten van de Italiaanse Partito Comunista Politico-Militare (PCPM). Bij huiszoekingen in Italiƫ bij leden van die organisatie werden pasfoto's van het viertal aangetroffen met post-its met het handschrift van Sassoye. Die vondst gaf de aanleiding voor een onderzoek door het federaal parket en een kortstondige aanhouding van de vier in 2008.

Twaalf leden van de PCPM werden door het Italiaanse gerecht veroordeeld tot celstraffen tussen 10 dagen en 15 jaar voor terrorisme, maar het Italiaanse hof van cassatie verbrak die veroordeling op 22 februari 2012. Reden daarvoor was net dat de PCPM-leden vervolgd waren voor terrorisme terwijl de beschuldiging volgens het Italiaanse Hof banditisme had moeten zijn.

Het dossier stond vandaag op de agenda van de Brusselse KI, maar die stelde het uit omdat het een vertaling wil van het arrest van het Italiaanse hof van cassatie. Bovendien was de bevoegde magistraat van federaal parket in het buitenland. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud