Advertentie

Brusselse moordenaar opgepakt in Zwitserland

De vermoedelijke moordenaar van "Pat" Fekilini Lusufu, de leider van de Brusselse stadsbende Versailles, is samen met twee kompanen opgepakt in Zwitserland. De drie vroegen er politiek asiel maar werden verraden door hun vingerafdrukken, schrijft Het Nieuwsblad.

Fekilini Lusufu werd doodgestoken op het Anneessensplein op 23 juli. Hij werd overvallen door negen kerels, leden van de vijandelijke standsbende 1140 uit Evere, en kreeg een messteek in de borst. Hij zou gedood zijn uit wraak voor een schermutseling tussen de twee bendes op 21 juli in hartje Brussel waarbij 1140 het onderspit had moeten delven.

Van meet af aan wist de politie dat een zekere "Serge" van de bende 1140 het mes in de borst van Fekilini had geplant. Maar meteen na de feiten verdween de man, samen met enkele medeverdachten.

Twee dagen geleden presenteerden Serge en de tweelingbroers Stéphane en Fabian C. zich in Zurich bij de Zwitserse overheid als kandidaat politiek vluchteling. De Zwitserse vreemdelingendienst controleerde hun identiteit aan de hand van hun vingerafdrukken. Aangezien de drie internationaal werden opgespoord voor de moord, werden zij meteen aangehouden.

België heeft al om hun uitlevering gevraagd. (SER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud