Brusselse Nieuwstraat grotendeels opengesteld na brand H&M

De Brusselse Nieuwstraat is grotendeels opnieuw opengesteld voor het verkeer nadat een brand gisterenavond het winkelpand van modeketen H&M en enkele aanpalende gebouwen vernielde. De onmiddellijke omgeving van de getroffen gebouwen blijft wel afgesloten. Een werfkraan die naast de getroffen gebouwen staat, is ook beveiligd. Het Brusselse parket heeft intussen een branddeskundige aangesteld.

De brand nam snel uitbreiding naar twee aanpalende panden. Omdat het om gebouwen ging die in de steigers stonden en die steigers mee in de vlammen opgingen, was het voor de brandweer uitermate moeilijk om het vuur te bestrijden. Uiteindelijk raakten de zowel het gebouw waar de H&M gevestigd is als de andere gebouwen zwaar beschadigd.

Gisterenavond hadden de hulpdiensten de Nieuwstraat en de Zilverstraat volledig afgesloten voor het verkeer. Kort voor de middag is de Nieuwstraat grotendeels opengesteld en eenmaal de brandsite beveiligd is met nadarhekken zal zowat de volledige straat bereikbaar zijn, zo meldt de Brusselse politie.

Het Brusselse parket heeft intussen een branddeskundige aangesteld om de oorzaak van de vuurzee te onderzoeken. Het is niet duidelijk of die vandaag al de brandsite zal kunnen bezoeken. De Brusselse brandweer is nog ter plaatse om opflakkeringen te voorkomen en gaat in de loop van de dag na of het veilig is om de site te betreden. (MVL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud