Brusselse regering gaat strijd opvoeren tegen discriminatie op werkvloer

De Brusselse regering gaat vanaf eind dit jaar de strijd opvoeren tegen discriminatie op de werkvloer. Dan wordt een proefproject rond de praktijktest gelanceerd op de Brusselse arbeidsmarkt. Dat heeft minister van Economie, Benoît Cerexhe (cdH), onlangs geantwoord op een vraag van Elke Van den Brandt (Groen) in de commissie Economische Zaken.

De praktijktest is een instrument om discriminerend gedrag zichtbaar en sanctioneerbaar te maken. Volgens de Groen-politica is de ongelijke behandeling op de arbeidsmarkt een structureel probleem waar men nog te blind voor is.

"Dat discriminatie op de arbeidsmarkt een harde dagelijkse realiteit is, hoeft geen betoog. Moeten beseffen dat je minder kans maakt voor een job door criteria die er niet toe doen, is fundamenteel onrechtvaardig. Wat we nodig hebben, is een beleid dat discriminatie beter gaat detecteren en bestraffen", aldus Van den Brandt.

Met de praktijktest zal onder meer in de uitzendsector kunnen bekeken worden of interimbureaus discrimineren in hun selectieprocedure. Nadien kunnen zij die er zich aan bezondigen geconfronteerd worden met de resultaten van deze praktijktesten. (ANA)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud