Advertentie

"Btw-verlaging in horeca kan er snel komen"

De btw-verlaging in de horeca kan er snel komen als de sector zelf bereid is de prijzen te verlagen. Dat verklaarde de minister van Ondernemen, Vincent Van Quickenborne (Open Vld), zaterdag aan de VRT-nieuwsdienst. Bij zelfstandigenorganisatie Unizo wordt positief gereageerd. Bij de collega's van het NSZ luidt het dat de bal in het kamp van de regering ligt.

De Europese Unie zette onlangs het licht op groen voor zo'n btw-verlaging. De lidstaten moeten echter zelf beslissen hoe en wanneer ze de wet aanpassen. In Frankrijk verlaagt de btw op 1 juli. "In Frankrijk is de beslissing al genomen, maar er is wel afgesproken dat de sector de prijzen verlaagt met 12 procent", aldus Van Quickenborne. "De consument zal er dus 12 procent minder betalen voor maaltijden en bepaalde dranken. Als de horeca ook bij ons bereid is de prijzen te verlagen, kan er gepraat worden over een verlaging van de btw."

Erwin Van der Kelen van Unizo, zelf horeca-uitbater, denkt dat een akkoord mogelijk is. "Voor de consument moet er een duidelijke premie inzitten. Ik denk zeker dat de horeca bereid is daarover te praten", zei hij aan de openbare omroep.

(SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud