Buitenlandse Zaken bevestigt nieuwe richtlijnen voor ambassadeurs

De woordvoerder van Buitenlandse Zaken, Michel Malherbe, bevestigt dat minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders na nieuwjaar via een omzendbrief nieuwe richtlijnen zal sturen naar de ambassadeurs van ons land. De woordvoerder bevestigt hiermee de berichten over de omzendbrief zoals die in De Morgen en in La Libre Belgique verschenen.

In de omzendbrief die kort na nieuwjaar de deur uitgaat, staat dat alle veranderingen in het programma van een bezoek van de minister meteen moeten gemeld worden aan het ministerie van Buitenlandse Zaken. De brief volgt na de pijnlijke ontmoeting van minister Reynders met een gezochte drugssmokkelaar in Saoedi-Arabië. Ambassadeur Vinck zal hiervoor nu toch een sanctie krijgen van de disciplinaire raad.

Daarnaast was er half december een incident met ambassadeur Jan de Bruyne in Congo-Brazzaville: hij sprak een delegatie vanuit ons land uitsluitend in het Nederlands toe, hoewel er ook enkele Franstaligen in de missie zaten. Deze ambassadeur wordt niet echt gesanctioneerd. Hij krijgt wel een brief die hem wijst op zijn plichten, onder meer inzake meertaligheid van ons land.

(NICOLAS MAETERLINCK)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud