Buitenlandse Zaken raadt reizen naar Thailand af

Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken raadt momenteel af naar Thailand te reizen. De twee luchthavens van Bangkok zijn sinds dinsdagavond geblokkeerd door manifestanten die het aftreden van de Thaise regering eisen.

"Die luchthavens zijn nog gesloten en de autoriteiten weten niet wanneer ze opnieuw kunnen opengesteld worden. Buitenlandse Zaken raadt daarom af naar Thailand te reizen, om te vermijden dat men geblokkeerd raakt", luidt het.

"Onze ambassade in Bangkok raadt alle Belgen ook aan om permanent contact te houden met hun reisagentschap of luchtvaartmaatschappij om te kijken hoe ze zo snel mogelijk kunnen vertrekken of om een alternatieve oplossing te vinden". De ambassade is 24 uur op 24 bereikbaar.

Buitenlandse Zaken zegt de situatie van nabij op te volgen. Ze vraagt met aandrang aan de Thaise autoriteiten om de situatie zo snel mogelijk op te lossen.

Zaterdagavond zaten nog tienduizenden passagiers te wachten op een vlucht. Internationale vluchten worden slechts met mondjesmaat ingelegd.

(TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud