Burgemeester Kluisbergen eindelijk benoemd

Ruim negen maanden na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012 heeft Kluisbergen dan toch een benoemde burgemeester. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois ondertekende vandaag de benoeming van Philippe Willequet (Gemeentebelangen).

De benoeming van Philippe Willequet liet op zich wachten omdat er nog geen positief advies was van de procureur. Tegen Willequet liepen namelijk een aantal juridische procedures. Nu is er toch een positief advies van de procureur. "Daardoor stond niets een benoeming nog in de weg", stelt minister Bourgeois.

Er resten in Vlaanderen nu nog vijf gemeenten zonder benoemde burgemeester. Het gaat om het Oost-Vlaamse Zelzate (waar een fraude-onderzoek de benoeming van Frank Bruggeman als burgemeester verhindert), het Vlaams-Brabantse Zaventem (waar een kwestie rond een dubbele voordrachtsakte wordt uitgevochten bij de Raad van State) en de drie 'klassieke' faciliteitengemeenten Linkebeek, Kraainem en Wezembeek-Oppem. In het geval van de faciliteitengemeenten besliste minister Bourgeois eerder al om niet te benoemen. De drie niet-benoemde burgemeesters stapten naar de Raad van State dat op haar beurt een prejudiciële vraag stelde aan het Grondwettelijk Hof.

(Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud