Burgemeester Profondeville ontvangt envelop met wit poeder

Jean-Pierre Baily, de burgemeester van Profondeville (bij Namen), heeft vanochtend een envelop met wit poeder ontvangen via de post. Dat heeft de krant L'Avenir op haar website gemeld en wordt bevestigd door schepen Stephan Tripnaux.

"De postbode stak deze ochtend een brief in de bus, die zoals steeds geopend werd door het personeel. In de envelop zat een wit poeder. We contacteerden de Civiele Bescherming en ook de politie van de zone tussen Samber en Maas kwam ter plaatse", legt de schepen uit.

"We weten nog niet om wat voor poeder het gaat, de identificatie is nog aan de gang", voegt hij eraan toe. Het gemeentelijk personeel, een dertigtal mensen, werd geëvacueerd. "Vier mensen kwamen in de buurt van het poeder en werden even in quarantaine geplaatst, tot bleek dat er geen gevaar was", zegt hij. Rond 12.45 uur kon iedereen het werk hervatten.

Jean-Pierre Baily trok de liberale lijst IC bij de gemeenteraadsverkiezingen. IC behaalde 8 zetels van de 21 en verloor de absolute meerderheid. Dinsdag zijn er coalitiegesprekken begonnen tussen IC en Ecolo. Als de twee partijen samen een meerderheid vormen, zal Baily burgemeester blijven. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud