Advertentie
Advertentie

Burgemeesters: Vlaanderen wil internationaal imago verbeteren

In het Vlaams parlement wordt niet veel waarde gehecht aan de uitspraak van de Raad van Europa over de niet-benoemde burgemeesters. De imagoschade baart wel zorgen. De meerderheidspartijen pleiten voor een internationaal gastenprogramma om het imago van Vlaanderen in het buitenland te verbeteren.

Het Congres van de Lokale en Regionale Besturen van de Raad van Europa keurde dinsdag een aanbeveling goed om de drie burgemeesters alsnog te benoemen. De betrokken burgemeesters zien dit als een overwinning en een veroordeling van Vlaams minister Keulen.

Diezelfde Keulen kreeg woensdag in het Vlaams parlement zijn 147ste vraag over de burgemeesterskwestie, ditmaal van Joris Van Hauthem (Vlaams Belang) en Monique Moens (LDD). De minister herhaalde dat de aanbeveling van de Raad van Europa niet al te zwaar moet worden ingeschat. Hij vindt wel dat Vlaanderen "opiniemakers" uit de hele wereld moet uitnodigen om kennis te maken met wat Vlaanderen te bieden heeft. De Vlaamse meerderheidspartijen volgen hem daarin. Ook Vlaamse allochtonen moeten mee ingeschakeld worden "als advocaat, pleitbezorger van de regio", meent minister Keulen "Zij kennen zowel de situatie daar als hier". (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud