Burgerraadpleging over klimaat: Vlaming kiest voor groene fiscaliteit

De burgerraadpleging waarbij 89 Vlamingen zich zaterdag in het Vlaams Parlement over de milieuproblematiek hebben gebogen, heeft de keuze voor groene fiscaliteit als belangrijkste aanbeveling naar voren gebracht. Zij vinden dat duurzame producten, die op een milieuvriendelijke manier gemaakt zijn en zo veel mogelijk recycleerbare onderdelen bevatten, slechts aan 6 procent moeten belast worden. Jan Peumans, voorzitter van het Vlaams Parlement, beloofde al om de aanbeveling over te maken aan de Vlaamse politici.

De burgerraadpleging in het Vlaams Parlement kaderde in het wereldwijde project 'World Wide Views on Global Warming'. Dat is een initiatief van de Deense Raad voor Technologie waarbij in 39 verschillende landen 4.500 burgers zich buigen over de problemen van klimaatverandering. Hun aanbevelingen zullen doorgegeven worden aan de deelnemers van de VN-klimaatconferentie die in december plaatsvindt in Kopenhagen.

Andere aanbevelingen van de 89 aanwezige deelnemers in het Vlaams Parlement voorzien het einde van de handel in CO2-emissierechten, een wereldwijde ideeënbank met milieuvriendelijke maatregelen die hun nut hebben bewezen, het verder responsabiliseren van vervuilende industrieën en het belonen van energiezuiniger leven of produceren. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud