Advertentie

Busongeval Ranst - Twee vliegtuigen onderweg naar België voor repatriëring

Vanuit Rusland zijn zondagavond inmiddels twee vliegtuigen onderweg die zullen instaan voor de repatriëring van de meeste slachtoffers van het busongeval in Ranst van zondagochtend. Dat is vernomen bij Binnenlandse Zaken. Het is nog steeds de bedoeling dat het eerste vliegtuig in de nacht van zondag op maandag nog opnieuw richting Rusland vertrekt met de personen die bij het ongeval niet gewond raakten. Het tweede vliegtuig zal allicht in de loop van maandag terugvliegen.

Het eerste vliegtuig zou rond middernacht in België moeten aankomen, om vervolgens 's nachts terug te keren met wie ongedeerd bleef en zo snel mogelijk naar huis wenst te gaan. Zij krijgen onderweg ook psychologische begeleiding. Allicht blijven er wel nog enkele personen hier die familiale banden hebben met een van de zes zwaargewonde of vijf dodelijke slachtoffers.

In het tweede vliegtuig, dat later deze nacht in België landt, bevindt zich ook nog medisch personeel. Zij keren in principe maandag terug met de (licht)gekwetsten wiens toestand het mogelijk maakt te reizen. Geen van beide vliegtuigen zou overigens familieleden van de slachtoffers mee naar België brengen. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud