Cabine van kabelbaan Hoei dreigt neer te storten

De burgemeester van Hoei, Alexis Housiaux, heeft het rampenplan afgekondigd, nadat er vanavond een helikopter was neergestort. Een kabel van een kabelbaan dreigt te breken, waardoor een cabine zou neerstorten, en de kabel op verschillende woningen zou vallen.

Bij het ongeval, dat iets voor 18 uur gebeurde, kwamen de twee inzittenden van de helikopter om het leven. De helikopter vloog op lage hoogte, raakte een kabelbaankabel en stortte neer in een park van het stadscentrum, dicht bij de Rue des Tanneurs in de wijk Saint-Rémy.

Een kabel waar de helikopter tegenaan vloog, kwam op enkele huizen terecht, en richtte daarbij schade aan. Een andere kabel dreigt nu ook te breken, en daarom is het rampenplan afgekondigd. "We moeten één van de cabines naar beneden laten op de linkeroever (van de Maas, nvdr)", zegt Housiaux, "maar de kabel waar ze aanhangt, is beschadigd. We vrezen dat de cabine zal neerstorten, en daarom moeten we alle nodige maatregelen treffen."

Ook zou de kabel kunnen terechtkomen op verschillende huizen die eronder liggen. Mogelijk moeten die geëvacueerd worden.

Het ongeval gebeurde toen niemand zich op de kabelbaan bevond. (530)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud