Camera's moeten grenscriminaliteit beperken

In de Franse gemeente Halluin kwamen donderdag de burgemeesters van Wervik, Menen, Komen en Halluin samen om de grenscriminaliteit te bespreken. "Er zijn plannen om de grens beter te bewaken", klinkt het.

"We kwamen voor de tweede samen", zegt Meens burgemeester Gilbert Bossuyt (sp.a). "Allemaal kwamen we tot de conclusie dat we de criminaliteit, waarmee we dagelijks worden geconfronteerd in de grensstreek, moeten verder aanpakken."

Dat zullen de bevoegden ook doen door de grens te bewaken met camera's. "Op termijn kunnen op verschillende plaatsen camera's komen maar dat moet in nauw overleg gebeuren. Het is de bedoeling dat ze allemaal met hun neuzen in dezelfde richting staan."

In Frankrijk kan men subsidies bekomen maar dat is in ons land voorlopig nog niet het geval. "We moeten de bevoegde minister overtuigen zodat onze aanpak nog sterker ondersteund wordt. Aanstaande maandag zal de eerste camera operationeel zijn. Nogal wat mensen met slechte bedoelingen glippen op dit moment nog makkelijk door het net. De camera's moeten ons helpen de mazen van het net te sluiten." (COR 135)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud