Carrefour: drie Vlaamse winkels dicht, politie breekt actie Oudergem

Door een actie van de vakbonden bij Carrefour blijven zaterdag drie Vlaamse vestigingen, in Zemst, Schoten en Burcht, dicht bij gebrek aan personeel. Dat is vernomen van Kristel Vandamme van de LBC. In Oudergem is de politie aanwezig om de vakbonden te verhinderen dat er klanten tegen gehouden worden.

In Oudergem was wel voldoende pers aanwezig om de winkel te openen. Daar wilden de vakbonden de winkel blokkeren. Er daagde echter een deurwaarder op met een bevelschrift, met in zijn kielzog de politie.

"De politie is massaal aanwezig", aldus Vandamme. "Het gaat om een vijftigtal agenten in gevechtskledij. We gaan de winkel niet meer blokkeren, maar blijven aanwezig om klanten te overtuigen niet binnen te gaan."

Ook in Bergen zou een deurwaarder met politie aanwezig zijn. De vestigingen in Gosselies, Bomerée (Montigny-le-Tilleul) en Jumet blijven voorlopig gesloten.

De vakbonden kondigden vrijdag aan dat een tiental Carrefourwinkels in België zaterdag zouden gesloten zijn door vakbondsacties. De acties, die voortaan elk weekend zullen plaatsvinden, zijn het gevolg van onvrede naar aanleiding van de opening van een nieuwe hypermarkt in Brugge. Daar gaat personeel aan de slag tegen een veel lager loon en aan slechtere arbeidsvoorwaarden, aldus de vakbonden. (SAG)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud