Cassatie kort proefperiode Kapllan Murat in

Het hof van cassatie heeft dinsdag de proefperiode van Kapllan Murat met tweeënhalf jaar ingekort. De ontsnappingskoning was door de strafuitvoeringsrechtbank op vrije voeten gesteld, en die had hem een proefperiode van 7,5 jaar opgelegd. Maar dat was te veel in vergelijking met de straf die hij nog moest uitzitten.

De 46-jarige Murat heeft een rijk gevuld strafrechtelijk verleden, met onder meer gewapende overvallen, en liep in totaal meer dan twintig jaar celstraf op. Hij raakte evenwel vooral bekend door zijn verschillende geslaagde ontsnappingen.

Op 26 juni 2008 besliste de strafuitvoeringsrechtbank van Brussel dat hij opnieuw voorwaardelijk kan vrijkomen. De rechtbank legde hem daarbij een proefperiode van 7,5 jaar op, tot 31 december 2015. Volgens Murat was dat te veel in verhouding tot de straf die hij nog moest uitzitten en daarom ging hij in cassatie.

Het parket-generaal bij het hoogste hof stelde eveneens de fout vast en het hof heeft nu het vonnis van de strafuitvoeringsrechtbank gedeeltelijk verbroken. Murats proefperiode wordt teruggebracht tot vijf jaar en loopt nu tot 30 juni 2012. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud