Cassatieberoep van 16-jarige in dossier Priscilla Sergeant is verworpen

Het cassatieberoep dat de verdediging van de 16-jarige verdachte in het dossier rond de dood van Priscilla Sergeant had ingesteld, is verworpen. De beslissing van de jeugdkamer van het Brusselse hof van beroep dat de jongeman in de gesloten instelling van Everberg geplaatst moet worden, blijft daarmee overeind. Woensdag moet diezelfde jeugdkamer zich buigen over de vraag of die plaatsing met een maand verlengd wordt.

De 14-jarige Priscilla Sergeant uit Huizingen werd op 20 juli dood aangetroffen in een veld in Dworp. Een kleine maand later, op 16 augustus, werden drie verdachten opgepakt: de 41-jarige Johan D.V., de 12-jarige J. en de 16-jarige A. Die zouden het meisje urenlang gepest hebben.

De drie werden in verdenking gesteld voor doodslag. D.V. werd aangehouden en de twee minderjarigen werden door de jeugdrechter geplaatst: A. in Everberg en J. in Ruislede.

A. ging tegen die beslissing in beroep, maar op 30 augustus bevestigde de jeugdkamer van het hof van beroep de plaatsing. Daartegen ging de verdediging van de jongeman in cassatie omdat er één en ander zou schorten aan het eerste verhoor dat op 16 augustus plaatsvond, maar nu heeft het hoogste hof dat cassatieberoep verworpen.

Intussen had de Brusselse jeugdrechter op 14 september de plaatsing van A. in Everberg met een maand verlengd. Ook tegen die beslissing is beroep aangetekend; dat beroep wordt woensdag behandeld. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud