CD&V blijft grootste partij volgens peiling La Libre Belgique

CD&V blijft in Vlaanderen de grootste partij. Op een grote afstand vechten Lijst Dedecker (LDD), Open Vld en Vlaams Belang voor de tweede plaats. Voorlopig trekt LDD aan het langste eind. Dat blijkt uit de laatste peiling van La Libre Belgique. Guy Verhofstadt is de populairste politicus; N-VA-voorzitter Bart De Wever rukt op.

Zoals gebruikelijk peilde Ipsos Belgium ook nu weer bij 2.000 Belgen naar hun kiesintenties. Dat gebeurde tussen 11 en 23 maart, een periode die politiek werd gedomineerd door de Fortis-onderzoekscommissie.

In vergelijking met de peiling in december stijgt CD&V lichtjes van 21,5 naar 21,9 procent. LDD, Open Vld en Vlaams Belang volgen op relatief grote afstand. De peiling van La Libre zet LDD alvast op twee. De partij van Jean-Marie Dedecker behaalt 16,6 procent. Open Vld verliest 0,7 procent en landt op 16,3 procent. Het Vlaams Belang is met 15,3 procent de vierde partij. De Vlaamse socialisten tikken af op 13,7 procent. Zowel Groen! (6,6 procent) als N-VA (6,5 procent) wippen over de kiesdrempel. Voor SLP van Geert Lambert lijkt het met een score van 1 procent een hopeloze zaak te worden.

(SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud