CD&V-lijsttrekkers wijzen kiezers op "ervaring en talent"

België staat voor grote uitdagingen en CD&V heeft de ervaring en het talent in huis om die aan te pakken. Dat is de boodschap die CD&V-voorzitster Marianne Thyssen en de andere lijsttrekkers van de partij vrijdag in Leuven gaven. CD&V houdt twee dagen voor de verkiezingen geen slotmeeting meer, maar beantwoordde op straat vragen van passanten.

In de schaduw van Museum M kregen Thyssen en de andere CD&V'ers uiteenlopende vragen, maar toch zat er één constante in hun antwoorden. "We komen uit een crisis en we moeten ervoor zorgen dat onze welvaart behouden blijft, en dat op een sociale manier", legde Thyssen uit. "Ons land staat voor grote uitdagingen. Wat het communautaire betreft, moet er gedialogeerd worden om daar uit te geraken. Wij hebben in het verleden al bewezen dat we dat kunnen: we hebben al vier staatshervormingen op ons conto."

Ook het budget moet in evenwicht worden gebracht, herhaalde Thyssen nog eens. "Tegen 2015 moet er 22 miljard euro bespaard worden. Wij hebben al saneringen doorgevoerd, denk maar aan de jaren tachtig. CD&V heeft daarvoor dus de ervaring en het talent in huis, wij kunnen dit aan."

"Wij willen garanderen dat de kwaliteit van het leven behouden blijft", aldus nog Thyssen. "Wij gaan voor welvaart met een sterk sociaal vangnet", vulde aftredend premier Yves Leterme aan, tevens lijsttrekker in West-Vlaanderen voor CD&V. (LEE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud