CD&V moet helemaal niet terug naar cafés

CD&V-senator Peter Van Rompuy is het niet eens met zijn partijcollega Rik Torfs. Die vindt dat de Vlaamse christendemocraten opnieuw de "no-go zones" moeten opzoeken, plaatsen zoals cafés waar men de CD&V eigenlijk vergeten is. Van Rompuy vindt niet dat de CD&V zieltjes moet gaan winnen op café en vindt ook niet dat de partij drastisch van koers moet veranderen. Hij pleit voor een "radicale keuze voor het centrum".

Nu er bij CD&V geen discussie meer is over het voorzitterschap (Wouter Beke is toch de enige kandidaat-voorzitter, nvdr), kan men zich bij de Vlaamse christendemocraten concentreren op het inhoudelijke debat en de vraag waar het met de partij naartoe moet. Zo lanceerde CD&V-senator Rik Torfs de oproep dat de CD&V "no-go zones" moest opzoeken. Torfs doelde daarmee op plaatsen waar men de CD&V al grotendeels vergeten is, cafés zoals De Hopper in Antwerpen en in De Monk in Brussel, twee plaatsen waar niet meteen CD&V-publiek komt.

"Rik, ik ben het helemaal met je oneens", schrijft senator Peter Van Rompuy op zijn blog. "CD&V moet na 13 juni 2010 helemaal niet op café. Niemand zit op ons te wachten in De Monk", meent Van Rompuy. Volgens hem is er ook geen "drastische inhoudelijke koerswijziging" nodig, maar moet de partij "radicaal" mikken op het centrum. "CD&V is een centrumpartij. Dat moet zo blijven", luidt het. Alleen mag de partij inhoudelijk niet vervallen in een "mossel-noch-vis houding".

(VIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud