CD&V naar kiezer met motto "sterk in moeilijke tijden"

Op een congres in Gent heeft CD&V zaterdag haar programma voor de Vlaamse, Brusselse en Europese verkiezingen van 7 juni goedgekeurd. CD&V trekt naar de kiezer met als slogan "sterk in moeilijke tijden".

De partij wil het beleid van de afgelopen jaren voortzetten en gaat onder meer voor duurzame jobs en een bijkomende Vlaamse kinderbijslag. Een staatshervorming is volgens CD&V "onontbeerlijk". CD&V maakt zich sterk dat zij Vlaanderen de afgelopen vijf jaar op het juiste spoor heeft gezet en wil dat beleid verderzetten. "Vandaag moet Vlaanderen die koers aanhouden en versnellen waar het kan", zei partijvoorzitter Marianne Thyssen.

De christendemocraten hebben de ambitie om opnieuw Kris Peeters aan het roer van de Vlaamse regering te brengen en de partij daagt concurrent Open Vld uit om een tegenkandidaat voor dat ambt naar voren te schuiven.

Het Vlaams CD&V-programma is opgebouwd rond een tiental prioriteiten. De partij wil onder andere meer jobs door investeringen in toekomstgerichte bedrijven en gezinnen meer kansen geven door een aanvullende Vlaamse kinderbijslag.

"De staatshervorming is onontbeerlijk", zei Kris Peeters. CD&V wil hierover blijven onderhandelen, maar andere partijen moeten "kleur bekennen", zei Peeters. (SVR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud