Advertentie

CD&V roept MR en PS op meer hun verantwoordelijkheid te nemen

Zowel CD&V-minister Stefaan De Clerck als CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert hebben PS en MR zondag opgeroepen hun verantwoordelijkheid op te nemen en hun onderling geruzie stop te zetten.

PS en MR maken al maanden openlijk ruzie. Met nog enkele maanden te gaan voor de regionale verkiezingen vechten zij een strijd uit voor het politieke marktleiderschap in het zuiden van het land. Die strijd maakt het er op federaal niveau niet makkelijker op om te besturen. Ook afgelopen week bleek dat. Op federaal niveau raakte de regering het niet eens over steunmaatregelen aan de bank-verzekeraar KBC. De Vlaamse regering handelde wel snel.

CD&V is niet opgezet met het gekissebis tussen MR en PS. Op de Franstalige openbare zender riep Justitieminister Stefaan De Clerck alle coalitiepartners op om hun verantwoordelijkheid op te nemen. Zonder PS en MR bij naam te noemen, stelde hij dat "elkeen zich bewust moet zijn van het belang van het moment". CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert sprak in het programma De Zevende Dag hardere taal. "Het is soms merkwaardig om vast te stellen dat PS en MR in de filosofie van de 'killing fields' van de politiek zitten. Dat is heel frustrerend. Ik hoop dat ze beseffen dat we over duizenden jobs spreken", stelde Bogaert. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud