CD&V weer laten aansluiten bij populairste christendemocraten

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) beseft dat zijn hoge persoonlijke score in de populariteitslijstjes niet veel oplevert, indien ook zijn partij niet opnieuw hoger scoort. "Bedoeling is dus om die 18 procent van CD&V verder op te krikken", zei hij zondag in "De Zevende Dag" op Eén. N-VA-voorzitter Bart De Wever - die Peeters in de jongste peiling moet laten voorgaan - ligt naar eigen zeggen niet wakker van zijn tweede plaats.

De jongste peiling van De Standaard en de VRT duidt Peeters na twee jaar opnieuw aan als populairste politicus in Vlaanderen, weliswaar op de voet gevolgd door De Wever. Als minister-president kreeg hij zelfs het vertrouwen van 72 procent van de ondervraagden.

"Dat is aangenaam om vast te stellen", reageerde de christendemocraat zondag. "Het belangrijkste is dat men de Vlaamse regering toch naar waarde schat." Al kon Peeters ook niet om de historisch lage score van CD&V heen. "Dat is natuurlijk spijtig. Ook Hilde Crevits en Steven Vanackere doen het goed, maar je bent natuurlijk niets met grote persoonlijke populariteit, als je partij niet goed scoort."

N-VA heeft dan weer te kampen met een kloof tussen kopman De Wever en de rest van de partij. "Dat is een probleem waar we aan werken", aldus De Wever. Zijn partij maakt deel uit van de Vlaamse regering, maar toch ziet hij een verklaring in de federale oppositierol van N-VA. Dat premier Di Rupo zich terughoudend opstelt in de Nederlandstalige media, biedt immers kansen voor de Vlaamse vicepremiers om zich te profileren.

(KNS)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud