CdH keurt programma goed en plaatst het humane centraal

De cdH, die zaterdag een congres hield in Rocourt (Luik), heeft zijn programma goedgekeurd voor de regionale en Europese verkiezingen op 7 juni. Er waren 500 ja-stemmen en 3 onthoudingen. De centrumpartij wil de kiezer ervan overtuigen dat het moment daar is om "de humanistische revolutie te lanceren".

Voorzitster Joëlle Milquet zei dat er van de crisis moest geprofiteerd worden om het humane opnieuw centraal te stellen in het beleid. Zowel qua onderwijs, werkgelegenheid, milieu en bestuur. "Le centre, c'est vous", zal de slogan zijn waarmee cdH uitpakt tijdens de kiescampagne.

Milquet zei dat "de humanistische revolutie", naar eigen zeggen hét concept van de 21ste eeuw, "verder gaat dan het socialisme, het liberalisme en de ecologie". De cdH-voorzitster verklaarde dat alle andere ideologische stromingen van elkaar zijn afgescheiden, en enkel gericht zijn op ecologie, het vrije initiatief of solidariteit. "We willen geen samenlevingen met een monopolie", vervolgde ze. Ook zei ze dat het centrum probeert te "verenigen", terwijl anderen proberen mensen "tegen elkaar op te zetten". (SVR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud