CdH roept Franstaligen nogmaals op tot eenheid

Het cdH heeft ook maandag de Franstalige partijen nog eens opgeroepen tot eenheid. De partij van Joëlle Milquet blijft naar eigen zeggen bereid in een regering te stappen met zoveel mogelijk Franstalige partijen, om zo samen voor een evenwichtige staatshervorming te kunnen zorgen.

CdH-voorzitster Joëlle Milquet stelde maandag op het hoofdkwartier van de partij akte te nemen van de vergadering die premier Guy Verhofstadt zondagavond belegde met PS, MR, Open Vld en CD&V. CdH was niet uitgenodigd. Volgens Milquet ging het om een vergadering zoals zovele andere.

Milquet wil naar eigen zeggen geen polemiek veroorzaken tussen de Franstalige partijen. "De Franstalige partijen hebben nood aan eenheid en geen onderling gehakketak. Ik neem in alle sereniteit akte van de exclusieven die sommigen stellen tegen ons, terwijl er tot voor kort ook exclusieven tegenover andere partijen waren".

De cdH-voorzitster doelde zo op de MR, die een veto stelt tegen het cdH en tot voor kort ook niet met de PS in een regering wou stappen. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud