Ceder haalt in open brief zwaar uit naar De Morgen

Jurgen Ceder trekt zich terug als N-VA-kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen in Dilbeek. In een open brief op de website van N-VA is hij opvallend mild voor de partij, maar haalt hij wel scherp uit naar de media en naar de krant De Morgen in het bijzonder. Hij heeft het over "haatdragers" en "een inquisitie".

Ceder zegt bewust te hebben gewacht om zich terug te trekken als kandidaat, net nu de media-aandacht een beetje was overgewaaid. "Ik wilde in geen geval de indruk wekken dat ik heb toegegeven aan de hetze tegen mijn persoon." Ceder wilde ook niet de indruk geven dat hij deze beslissing nam onder druk van de N-VA-leiding.

Hij is bijzonder positief over de partij. "Ik ben aangenaam verbaasd geweest door de vastberadenheid bij de mensen van N-VA om zich niet te laten intimideren." Ceder zegt ook verschillende malen te hebben moeten vragen om zijn kandidatuur te mogen terugtrekken. Daarmee wil hij vermijden dat hij de partij schade zou berokkenen. "Ik en mijn zesde plaats op de lijst van Dilbeek zijn niet belangrijk genoeg opdat de N-VA het risico zou lopen dat de campagne voor de komende verkiezingen over iets anders zou gaan dan verandering en goed bestuur."

De ex-Vlaams Belanger is daarentegen heel scherp voor de media, en de krant De Morgen in het bijzonder. "Er werden dingen over mij geschreven die weinig of geen verband met de waarheid hadden. Het was duidelijk de bedoeling van de haatzaaiers om in mijn verleden woorden of daden te vinden die mij -en via mij de N-VA- in verlegenheid zouden brengen." Volgens hem bezondigde De Morgen zich aan "fictie" en aan "crapuleuze" berichtgeving, door een voorval van dertig jaar geleden aan te halen dat al door twee rechtbanken is afgewezen. "Iemand zonder vorm van proces veroordelen is fout. Hoeveel erger is het dan iemand te veroordelen nadat hij een proces heeft gehad en is vrijgesproken?."

En ook Open Vld-boegbeeld Patrick Dewael krijgt een sneer. "Sommigen waren van plan mijn kandidatuur met alle middelen aan te grijpen om de N-VA te beschadigen (...) Maar de Vlaamse kiezer is zelden onder de indruk van politiek geïnspireerde hetzes. Dat zal nu niet anders zijn." (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud