"Charles Picqué is doorheen de jaren gezicht van Brussels Hoofdstedelijk Gewest geworden"

Charles Picqué heeft gisteren voor de laatste keer de vergadering van de Brusselse regering geleid. Volgende week geeft Picqué de fakkel door aan zijn partijgenoot Rudi Vervoort. Volgens Vlaams minister-president Kris Peeters heeft Picqué "zijn stempel gedrukt op het Brussels Hoofdstedelijk Gewest". "Al vanaf de prille beginjaren was hij erbij en doorheen de jaren is hij het gezicht van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest geworden", aldus Peeters.

Volgens Peeters heeft zijn Brusselse collega "het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zien evolueren en heeft daarbij niet nagelaten te wijzen op de uitdagingen waarmee het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werd geconfronteerd". Peeters benadrukt dat hij wil blijven samenwerken met het Brussels gewest, met name "rond concrete dossiers, ieder vanuit zijn eigen bevoegdheden". "Omdat we ervan uitgaan dat dit de beste methode is om tot resultaten te komen", luidt het.

Peeters bedankt Picqué nog voor "zijn werk en voor de goede persoonlijke contacten". "Ik ben ervan overtuigd dat hij als burgemeester van Sint-Gillis en als parlementslid even vastberaden zijn jarenlange ervaring en gedrevenheid zal blijven doorgeven, en wens hem het allerbeste toe. Tegelijk wens ik Rudi Vervoort alle succes toe", besluit Peeters. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud