Cipiers gevangenis Vorst staken wellicht tot maandag

De cipiers van de gevangenis van Vorst die dinsdag om 16 uur het werk neerlegden, hebben vrijdagnamiddag tijdens een algemene vergadering de voorstellen van de directie van tafel geveegd. Dat meldt de socialistische vakbond. Er werd geen datum vastgelegd voor een nieuwe algemene vergadering.

Vrijdagnamiddag waren er nog steeds onderhandelingen aan de gang op het kabinet van de minister van Justitie tussen vakbondsvertegenwoordigers en de regionale directie. Vanwege vooral praktische redenen is het weinig waarschijnlijk dat de cipiers het werk tijdens het weekend zullen hernemen. De vakbonden sluiten de mogelijkheid echter niet uit.

De bewakers in de gevangenis van Vorst klagen over "niet nagekomen beloftes" van de directie in verband met de werken rond intercoms en bewakingscamera's. Ze stellen de al maandenlange vertraging aan de kaak die de renovatiewerken opliepen, en eisen een onveranderlijke en definitieve kalender.

De verschillende twistpunten worden volgende week woensdag besproken binnen het basisoverlegcomité (BOC), waarin vakbondsvertegenwoordigers, de directie en een vertegenwoordiger van het kabinet van de minister van Justitie vertegenwoordigd zijn. (MPE)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud