Civiele bescherming moet product identificeren dat vrijkwam bij lek in Dendermonde

In Dendermonde heeft de burgemeester de civiele bescherming opgeroepen om het product, dat vrijkwam bij een lek in twee tanks bij een metaalbedrijf, te identificeren. Dat meldt het stadsbestuur van Dendermonde. Eén brandweerman heeft lichte brandwonden opgelopen maar volgens de stad is er geen gevaar voor de bevolking.

Het lek werd ontdekt bij het bedrijf De Saedeleir Philips aan de Wissenstraat. Het ging om een klein lek, maar omdat de tanks mogelijk waterstofsulfide bevatten werd het rampenplan afgekondigd. De brandweerkorpsen van Dendermonde, Zele, Lokeren, Hamme en Sint-Niklaas kwamen ter plaatse om beschermende maatregelen te nemen. De exacte samenstelling van de stof wordt nog onderzocht. De civiele bescherming moet het product identificeren en de situatie definitief oplossen, zegt het stadsbestuur. De brandweer blijft ter plaatse.

Eén brandweerman liep lichte brandwonden op, maar heeft intussen het ziekenhuis kunnen verlaten. De omgeving van het bedrijf werd afgesloten maar niemand moest geëvacueerd worden. De bedrijven in de omgeving kregen de tijdelijke opdracht ramen en deuren te sluiten en binnen te blijven. (KAV)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud